За два года — только до финотчётности

«Суд надав слідчим слідчої групи Головного слідчого управління Генеральної прокуратури доступ до документів стосовно 63 харківських кооперативів, які перебувають у володінні Головного управління статистики у Харківській області. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду від 5 жовтня.

Слідчі отримали доступ до звітів 63 житлово-будівельних кооперативів за усіма формами державної статистичної та фінансової звітності поданих у паперовому та електронному вигляді за період з 2008 по 05.10.2016. Відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

…У цей же день суд надав слідчим доступ до банківських рахунків деяких кооперативів.

Нагадаємо, посадові особи Харківської міськради підозрюються у незаконному привласненні понад 650 га земель міста вартістю понад 4,05 млрд грн. у 2008-2010 роках, коли мером був Михайло Добкін, а секретарем міськради Геннадій Кернес. Це було здійснено шляхом створення у 2008-2010 роках обслуговуючих кооперативів житлово-будівельних кооперативів, засновниками та учасниками у яких були люди з їх близького оточення.

Розслідування цієї справи триває вже майже два роки, а саме з 08.11.2014. Розслідування проводить Управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генпрокуратури України.

Зауважимо, що розслідування «Наших грошей» виявило привласнення не 650 га, а понад 900 га земель. При цьому список кооперативів, які безкоштовно отримали землю в Харкові, нараховує більше 100 ЖБК.»

Подробности — на сайте «Нашi грошi».